Ισόβιος αποκλεισμός σε στέλεχος της Καραμπάχ για μήνυμα μίσους

Η UEFA επέβαλε δια βίου αποκλεισμό στον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), λόγω μηνύματος μίσους κατά των Αρμενίων, στη διάρκεια της πολεμικής σύγκρουσης των δύο χωρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόκειται για τον Νουρλάν Ιμπραχίμοφ, επικεφαλής επικοινωνίας της Καραμπάχ, που είχε τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό από τις 3 Νοεμβρίου και στον οποίο επιβλήθηκε ισοβίως η «απαγόρευση άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο».

Η UEFA θα ζητήσει από τη FIFA να επεκτείνει την απαγόρευση σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον σύλλογο του Αζερμπαϊτζάν.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ερεύνησε για ένα μήνα πιθανή παραβίαση δύο κανονισμών της: τους «βασικούς κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς» και την «απαγόρευση κάθε ρατσιστικής συμπεριφοράς ή διακρίσεων».

Στα τέλη Οκτωβρίου η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αρμενίας (FFA) ζήτησε αποκλεισμό της Καραμπάχ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ισχυριζόμενη ότι ο Ιμπραχίμοφ ζήτησε «να σκοτώσουν όλους τους Αρμένιους, νέους και ηλικιωμένους, χωρίς διάκριση» και πως «δικαιολόγησε το γεγονός ότι η Τουρκία διέπραξε την αρμενική γενοκτονία το 1915 και το 1916».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ