Κάλεσμα Γιαννόπουλου σε διεθνείς επενδυτές και επιχειρηματίες να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα

Πρόσκληση σε διεθνείς επενδυτές και επιχειρηματίες, να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα, έκανε από το βήμα του Greek House Davos, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), Μαρίνος Γιαννόπουλος.

«Εκ μέρους της Enterprise Greece, σας προσκαλώ να έρθετε σε επαφή μαζί μας. Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα για την υλοποίηση του επενδυτικού σας σχεδίου. Μπορούμε να επιτύχουμε πολλά μαζί» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Ο ίδιος, εστίασε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία έχει καταστεί μια ανοιχτή ad-hoc οικονομία, όπως άλλωστε πιστοποιεί και το ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις και στις εξαγωγές». Επιπλέον υπογράμμισε πως βασική επιδίωξη αποτελεί η μετάβαση στη πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη και εφαρμόζει μια σειρά πολιτικών που σχετίζονται με την ανανεώσιμη ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση αποβλήτων, τον βιώσιμο τουρισμό, τη χρήση της γης και την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 κορυφαίων χωρών για επενδύσεις σε έργα πράσινης ενέργειας. Παράλληλα ανέφερε πως η χώρα μας έχει χαράξει μια δεκαετή στρατηγική για τον βιώσιμο τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος