Κίνδυνος να καταρρεύσουν πολυκατοικίες στην ΠυλαίαΆμεσο κίνδυνο να καταρρεύσουν αντιμετωπίζουν πολυκατοικίες σε περιοχή της Πυλαίας, πέριξ της περιφερειακής Τάφρου Θεσσαλονίκης εξαιτίας των συνεχών κατολισθήσεων των πρανών με αποτέλεσμα να υποχωρήσει σημαντικά το έδαφος στις οδούς Καραϊσκάκη και Θεσσαλονίκης.Η πρόσφατη ισχυρή βροχόπτωση επιδείνωσε το πρόβλημα και η κατάσταση του πρανούς είναι πλέον οριακή στις συγκεκριμένες οδούς με τις γύρω πολυκατοικίες να είναι έτοιμες να πέσουν. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, εκφράζοντας φόβους ότι μια νέα καταιγίδα θα φέρει την απόλυτη καταστροφή, αφού αυξάνεται ο κίνδυνος αστάθειας τόσο στην οδό Καραϊσκάκη (δυτικό πρανές), όσο και στην οδό Θεσσαλονίκης (ανατολικό πρανές).

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη έχει εντοπίσει το πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό, σημαίνοντας “συναγερμό” σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προβούν άμεσα σε σωστικές επεμβάσεις στο πλαίσιο του επαπειλούμενου κινδύνου, πριν η περιοχή θρηνήσει θύματα.

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έστειλε μέχρι σήμερα πάνω από δέκα επιστολές στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους συναρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, απευθύνοντας δραματική έκκληση να προχωρήσουν στα αναγκαία έργα αντιστήριξης του πρανούς στα επίμαχα σημεία πριν να είναι πολύ αργά.Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη γνωστοποίησε ακόμη ότι συνεργεία του δήμου έχουν πραγματοποιήσει αυτοψίες και διαπίστωσαν ότι επιπλέον χωμάτινοι όγκοι του ανατολικού πρανούς έχουν αποκολληθεί και με την πάροδο του χρόνου και τις βροχοπτώσεις θα πέσουν. Ακόμη, σημειώνει ότι χωμάτινοι όγκοι του δυτικού πρανούς έχουν αποκολληθεί και παρουσιάζουν ρωγμές στο οδόστρωμα της οδού Καραϊσκάκη.

Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει ο κ. Καϊτεζίδης, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη υλοποίησης εργασιών προστασίας των πρανών της περιφερειακής τάφρου και μάλιστα κατεπειγόντως.