Κίνδυνος υποβιβασμού για την Ντέρμπι Κάουντι λόγω χρεών

0
18

Η ποδοσφαιρική κρίση γίνεται πλέον αισθητή σε ολόκληρο τον κόσμο, μηδέ του ποδοσφαιρικού εξαιρουμένου, αν όχι περισσότερο αυτού…

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Ντέρμπι Κάουντι, που προπονείται από τον Γουέιν Ρούνεϊ κι αγωνίζεται στην αγγλική Football League, θα τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 βαθμών για την τρέχουσα σεζόν, ενώ η Ρίντινγκ, που μετέχει στο ίδιο πρωτάθλημα, κινδυνεύει με παρόμοια κύρωση.

Η ενεργοποίηση των κανονισμών του πρωταθλήματος οφείλεται στην οικονομική κατάσταση των δύο συλλόγων. Η Ντέρμπι Κάουντι κήρυξε κατάσταση αφερεγγυότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας .

«Η πανδημία είχε σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα και τα κέρδη όλων των δραστηριοτήτων του, οπότε ο σύλλογος δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, που κινδυνεύει να τιμωρηθεί έως και 21 βαθμούς, πράγμα που θα σήμαινε σίγουρο υποβιβασμό.

Ακόμη και για τη Ρίντινγκ η κατάσταση είναι λεπτή, αν και (προς το παρόν) όχι τόσο όσο της Ντέρμπι.

Εδώ πάντως τα προβλήματα του συλλόγου χρονολογούνται από την περίοδο πριν από την πανδημία: το 2018-19 είχε καταγράψει απώλειες 41 εκατομμύρια, έναντι 39 εκατομμυρίων που χορηγήθηκαν από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα σε τρεις σεζόν.

Η πανδημία έχει προφανώς επιδεινώσει τον προϋπολογισμό και ο σύλλογος αντιμετωπίζει τώρα κίνδυνο ποινής μεταξύ 6 και 9 βαθμών.