ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς Euroleague: «Εξοφλήστε μας»

Η πίεση του Παναθηναϊκού προς την Euroleague για την εξόλφληση των συμφωνηθέντων συνεχίζεται.

Μετά τη σημερινή γραπτή δήλωση του προέδρου του Ερασιτέχνη και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την οποία έκλεισε -ουσιαστικά- το όποιο παράθυρο υπήρχε για την παραμονή του στο τμήμα μπάσκετ, αλλά και στον Ερασιτέχνη, ήρθε η δημοσιοποίηση της νέας επιστολής που έστειλε η ΚΑΕ στην Euroleague.

Οι «πράσινοι» ζητούν «την εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών, αλλά και τη λεπτομερή ενημέρωση για τις εκκρεμείς οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίας», χωρίς προς το παρόν να υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι.

Καταρχάς, όπως καλώς γνωρίζετε, οι προγραμματισμένες δόσεις που αφορούν στο μερίδιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα έσοδα της Euroleague (ενδεικτικά, τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα) παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες προς την ομάδα μας και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες από τη 15 Μαΐου 2020 προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον προγραμματισμό μας.

Επιπλέον, παρότι έχουν παρέλθει τρεις μήνες μετά τη διακοπή της σεζόν 2019-20, η Euroleague ουδόλως έχει ενημερώσει τις ομάδες σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της διοργάνωσης καθώς και για τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις υπάρχουσες ή μελλοντικές χορηγικές συμφωνίες της Euroleague Basketball.

Η μη εκπλήρωση των ανωτέρω σημαντικών υποχρεώσεών σας προς τις ομάδες καταδεικνύει σαφώς την έλλειψη προγραμματισμού και επαγγελματισμού εκ μέρους της Ευρωλίγκας, η οποία μας καθιστά ευάλωτους και εκτεθειμένους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή.

Ενόψει των ανωτέρω, για ακόμη μία φορά ζητούμε τόσο την άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών όσο και τη λεπτομερή ενημέρωσή μας σχετικά με τις εκκρεμείς οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Βασίλειος Γ. Παρθενόπουλος

Γενικός Διευθυντής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ