Καθηγητής επιδημιολoγίας για κορονοϊό – «Έχουμε μία διαδρομή 8-10 εβδομάδων μπροστά μας»


Ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής και Επιδημιολόγιας Χρήστος Ζηλίδης δηλώνει  «Η επιδημία στην Κίνα κράτησε 10 με 12 εβδομάδα. Είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα, αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια διαδρομή αντίστοιχης εξέλιξης, έχουμε ακόμα μια διαδρομή 8 με 10 ακόμα εβδομάδων. Στόχος μας είναι να επιβραδύνουμε αυτή την διαδρομή για να μην έχουμε έξαρση» τόνισε ο ίδιος.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι: «Μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Τα μέτρα είναι πολύ αποτελεσματικά στην Ελλάδα. Στη Γαλλία είναι τρεις ημέρες ο χρόνος διπλασιασμού των κρουσμάτων, ενώ στην Ελλάδα είναι επτά. Αν είχαμε το ρυθμό της Γαλλίας θα είχαμε τώρα 3.200 και την επόμενη Δευτέρα 6.400».

Όσον αφορά την έλλειψη των τεστ για τον κοροναϊό ο κ. καθηγητής ανέφερε ότι: Με βάση τα στοιχεία η χώρα μας έχει κάνει αναλογικά με τον πληθυσμό της πολύ παραπάνω τεστ από τις περισσότερες χώρες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στον κοινωνικό απόηχο που είχαν οι περιπτώσεις των δύο μικρών παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊο «Γκρεμίστηκε ο κοινωνικός μύθος ότι ο κοροναϊός δεν «χτυπάει» μικρές ηλικίες. Τα ποσοστά δεν άλλαξαν για τους επιστήμονες, απλώς είναι σοκαριστικό να νοσούν βρέφη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ