Καθοριστικό το επόμενο διάστημα για την οικονομία (video)

Καθοριστικό είναι το επόμενο διάστημα για την οικονομία και την μεταμνημονιακή περίοδο. Μέχρι τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση μεταξύ της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, με την Πέμπτη να θεωρείται κρίσιμη μέρα, καθώς θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες συνεδριάσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, βασικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Euroworking Group θα είναι οι δύο αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους που θα παρουσιάσουν Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.
Το οικονομικό επιτελείο εργάζεται εντατικά για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη ρύθμιση του χρέους. Αργότερα έξι υπουργοί θα ενημερώσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Οικονομίας, μετά από σχετικό αίτημα 36 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παράμετρος η οποία θα κρίνει εν πολλοίς και τη στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως προς την εφαρμογή του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου το 2019.
Εύσημα για την ελληνική οικονομία από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Z.K. Γιουνκερ.

Σε συνέντευξη του Ολαφ Σολτς έδωσε διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές» και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έως το τέλος Ιουνίου.
Την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο συνεδριάζει το Euro Working Group για να προετοιμάσει την εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνεδρίαση του άτυπου οργάνου Ουάσιγκτον Γκρουπ σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή λύση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Με το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας ασχολείται και ο γερμανικός τύπος.

Πηγή ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-06-05 14:10:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ