«Καλό νέο» χαρακτηρίζει ο Σπαν την πρόταση Stiko για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12

0
18

Ο oμοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν χαρακτήρισε σήμερα «καλό νέο» το γεγονός ότι η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) τάσσεται πλέον υπέρ των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό σε όλα τα παιδιά ηλικίας από την ηλικία των δώδεκα ετών και άνω.
 
«Οι γονείς και οι νέοι έχουν πλέον μια σαφή σύσταση να αποφασίσουν να εμβολιαστούν. Τα στοιχεία μιλούν υπέρ του εμβολιασμού. Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Εάν κάποιος το επιθυμεί, ο εμβολιασμός θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή για τους εμβολιασμούς ανακοίνωσε συγκεκριμένα : «Eξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν του κινδύνου πολύ σπάνιων παρενεργειών του εμβολίου».
 
Το επίσημο κείμενο της σύστασης δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, εξακολουθεί όμως να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών κατά τη διαδικασία συναπόφασης με τα ομοσπονδιακά κρατίδια και τις ομάδων των ειδικών.

H Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) έχει προτείνει μέχρι τώρα εμβολιασμούς για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μόνον εάν υπάρχει υψηλός κίνδυνος σοβαρής νόσησης, για παράδειγμα λόγω ασθενειών όπως ο διαβήτης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Προτεινόμενα για εσάς