«Καμπανάκι» Μακρόν για εμβολιασμούς και γαλλικά υπερπόντια εδάφη

0
16

Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να πιέσει τους Γάλλους να εμβολιαστούν. Πριν από το Συμβούλιο Άμυνας της Τετάρτης, 11 Αυγούστου, ο Εμμανουήλ Μακρόν μίλησε από το Fort Brégançon για την υγειονομική κατάσταση της χώρας, η οποία είναι πολύ επιβαρυμένη. Στα υπερπόντια εδάφη, «ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης παραμένει μπροστά μας σήμερα», διαβεβαίωσε. Ενώ στην Κορσική και την Οξιτανία, οι «ιατρικές εκκενώσεις» και ο «επαναπρογραμματισμός» έχουν ξαναρχίσει.

«Η κρίση δεν είναι πίσω μας». Ενώ η παραλλαγή Δέλτα οδήγησε σε ανάκαμψη της επιδημίας για αρκετές εβδομάδες, ο κ. Μακρόν ανησυχούσε ιδιαίτερα. Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους επέμεινε στη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά σε υπερπόντια εδάφη, όπου η χρήση του εμβολίου παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή. «Αν έπρεπε να αποδείξουμε ότι ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση αυτής της παραλλαγής Δέλτα, δυστυχώς οι Αντίλλες μάς κάνουν μια σκληρή διαδήλωση», επιβεβαίωσε.

Ενώ η κατάσταση είναι επίσης ανησυχητική στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση να “αποφύγει” το σενάριο επαναπροσδιορισμού, που ισχύει τώρα στις Δυτικές Ινδίες. «Χάρη σε ένα όπλο που έχει η χώρα μας: το εμβόλιο», επανέλαβε, ενώ ανησυχούσε για μια «επιβράδυνση των τελευταίων ημερών στο κλείσιμο ραντεβού». «Πρέπει να επιτύχουμε τουλάχιστον τον στόχο των 50 εκατομμυρίων εμβολιασμένων για πρώτη φορά στα τέλη Αυγούστου», τόνισε ο κ. Μακρόν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro