Καραμανλής για μετρό Θεσσαλονίκης: Στόχος η ολοκλήρωση των εργασιών στις αρχές του 2023




Το χαρτοφυλάκιο καθυστερήσεων στα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης του Αττικό Μετρό στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Ο κ. Καραμανλής στην εισαγωγική του τοποθέτηση επισήμανε ότι οι εργασίες επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό Αθήνας προχωρούν «πολύ αργά», ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στην κατασκευή του Τραμ στον Πειραιά «προκαλώντας αναστάτωση στην πόλη και τους πολίτες».

Ειδική αναφορά έκανε στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες τους πρώτους μήνες του 2023.

Ο υπουργός Μεταφορών άσκησε κριτική στην προηγούμενη πολιτική διοίκηση, λέγοντας ότι οι σχεδιασμοί για την Θεσσαλονίκη «άφησαν το σταθμό Βενιζέλου απ’ έξω. Όμως ακόμα και με τον «Βενιζέλο» εκτός του έργο δεν θα ήταν έτοιμο το 2020. Επίσης, όταν θα ξεκινούσαν οι εργασίες για το «Βενιζέλο» θα έπρεπε να σταματήσει όλη η κυκλοφορία για τουλάχιστον 6 μήνες» και πρόσθεσε «εμείς σχεδιάζουμε να ολοκληρωθεί το έργο μαζί με το σταθμό «Βενιζέλος» και την επέκταση προς την Καλαμαριά και να σχεδιάσουμε τις επεκτάσεις προς Βορειοδυτικά προς το αεροδρόμιο Μακεδονία».




Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ