Καταγγελία για δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη» του Σιάτλ

Καταγγελία για πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη» του Κάπιτολ Χιλ, στο Σιάτλ, ανακοίνωσε πως ερευνά η Αστυνομία, το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε 48 ώρες στην αυτόνομη περιοχή που έχουν δημιουργήσει διαδηλωτές σε συνοικία της πόλης.

Το Σάββατο ένας έφηβος σκοτώθηκε και ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε στην «αυτόνομη» περιοχή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς αστυνομία, λέγοντας ότι εφαρμόζουν ένα κοινωνικό πείραμα. Η ατμόσφαιρα στη συνοικία είναι εν γένει εορταστική, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

«Η αστυνομία ερευνά ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στην αυτόνομη ζώνη του Κάπιτολ Χιλ. Ένα άτομο (νοσηλεύεται) στο νοσοκομείο HMC τραυματισμένο από σφαίρα» ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Σιάτλ.

«Οι αναφορές για δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη προς το παρόν» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Harborview Medical Cente επιβεβαίωσε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα άτομο που τραυματίστηκε από σφαίρα γύρω από την «αυτόνομη» ζώνη.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ