«Καταστρέψαμε αποθήκη με ξένα όπλα» δηλώνει ο ρωσικός στρατός

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε αποθήκη με ξένα όπλα στην περιφέρεια της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, μια περιοχή που συνορεύει με την Πολωνία η οποία σπανίως πλήττεται από τα χτυπήματα της Μόσχας.

«Ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας» κατέστρεψαν κοντά στο Ράντεχιφ, στην περιφέρεια της Λβιβ, «αποθήκη ξένων όπλων και πυρομαχικών που παραδόθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου από την Πολωνία» αναφέρει ο ρωσικός στρατός σε ανακοίνωση.

Ο στρατός δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για να αποδείξει τις δηλώσεις του και το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις δηλώσεις αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν επίσης ότι κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες πολεμοφοδίων, εκ των οποίων μια στην περιοχή του Μικολάιφ και τρεις στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και μια αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Μικολάιφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ρωσικός στρατός δηλώνει επίσης ότι σκότωσε περισσότερους από 50 Ουκρανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια πλήγματος που είχε στόχο την Μικολάιφκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Μόσχα δήλωσε ότι κατέστρεψε αποθήκη όπλων που είχαν παραδοθεί από το ΝΑΤΟ στη δυτική Ουκρανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP