Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Μπαρτομέου

0
67

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου από την προεδρία της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τους υποψηφίους για να αναλάβουν τα ηνία του κορυφαίου συλλόγου.

Οι υπογραφές των μελών στην πρόταση μομφής έφτασαν σε ιστορικά επίπεδα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/10). Μετά την καταμέτρηση των ψήφων-υπογραφών στην πλατφόρμα «Més que una Moció», από τις συνολικά 20.687 «αιτήσεις» που υποβλήθηκαν οι 19.380 ήταν έγκυρες, οι 1.088 άκυρες, ενώ υπήρξαν και 219 που χαρακτηρίστηκαν ως «αμφίβολες» και την Παρασκευή (9/10) το αρμόδιο συμβούλιο θα αποφανθεί αν θα επικυρωθούν ή όχι.

Η πρόταση μομφής κατά του Μπαρτομέου υποβλήθηκε από τρεις υποψηφίους για την προεδρία της «Μπάρτσα», τους Ζόρντι Φαρέ, Βίκτορ Φοντ και Λουίς Φερνάντες Αλά, μαζί με οκτώ γκρουπ υποστηρικτών του συλλόγου.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, που κατατίθεται πρόταση μομφής κατά προέδρου, αλλά είναι αντίστοιχα και η πρόταση με τις περισσότερες επιβεβαιωμένες υπογραφές στην ιστορία του κλαμπ.

Το 1998 εναντίον του Τζουζέπ Λουίς Νούνιες συγκεντρώθηκαν 6.014 υπογραφές, ενώ το 2008, συνολικά 9.473 μέλη της Μπαρτσελόνα, ψήφισαν εναντίον του τότε προέδρου Ζοάν Λαπόρτα. Όμως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν επαρκές για να απομακρυνθεί ο επικεφαλής του συλλόγου. Κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει στην παρούσα φάση με τον Μπαρτομέου, καθότι ο αριθμός των υπογραφών είναι υπερδιπλάσιος.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ισπανικού συλλόγου, η διοίκηση είναι πλέον υποχρεωμένη μέσα σε διάστημα 10-20 εργάσιμων ημερών να διεξάγει ψηφοφορία μεταξύ των μελών, με ερώτημα την αποδοχή ή μη της πρότασης μομφής, ενώ για να απομακρυνθεί το νυν διοικητικό σχήμα απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Βεβαίως, για να προχωρήσει η διαδικασία της πρότασης μομφής μέσω τελικής ψηφοφορίας, θα πρέπει να συναινέσουν και οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας (Γραμματεία Δημόσιας Υγείας), λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επί του παρόντος πάντως, οι αρχές δεν έχουν ανάψει «κόκκινο» και το όλο θέμα δείχνει να προχωράει προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία της ψηφοφορίας των μελών του κλαμπ.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ