Κατρούγκαλος: Εμμένουμε στα συμφωνηθέντα, δεν παραδίδουμε τίποτα χωρίς εγγυήσεις (audio)

Το δεύτερο τηλεφώνημα θα γίνει το πρωί με τον κο Ζάεφ και θα επιστεγάσει το πολύ σημαντικό βήμα που έγινε με το χθεσινό τηλεφώνημα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Εμείς εμμένουμε στα συμφωνηθέντα, σημείωσε. Σε ό,τι αφορά το όνομα έχουμε βάλει έναν προσδιορισμό που να είναι γεωγραφικός, ή χρονικός, σημείωσε. Προβλέπεται ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα στη συμφωνία ώστε και η άλλη πλευρά να μπορεί να κερδίσει αυτά που προσδοκά για την ευρωπαϊκή και διεθνή της πορεία, αλλά και εμείς να μην παραδίδουμε τίποτα χωρίς εγγυήσεις, χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρηθεί η συμφωνία από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τη γλώσσα που χρησιμοποιείται ως όρος στη γείτονα χώρα και έχει αναγνωριστεί στην διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977, ο κος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι αυτό που θα ορίζεται ρητά στη συμφωνία είναι ότι αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική γλώσσα και καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.
Η ΝΔ δεν έχει ενιαία στάση στο εσωτερικό της σχετικά με το θέμα, υποστήριξε. Η εθνική γραμμή της κας Μπακογιάννη είχε την σύνθετη ονομασία και το erga omnes, την αλλαγή του Συντάγματος την προσθέσαμε εμείς, ανεβάσαμε τον πήχη πιο ψηλά, επεσήμανε ο υπουργός.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τούρκων για τους 8 στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας ο κος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι δε νομίζει ότι διανοούνται στην Τουρκία να κάνουν επέμβαση στο εσωτερικό της χώρας μας, ξέρουν ότι θα έχει τερατώδεις συνέπειες οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά. Μετά τις εκλογές στην Τουρκία ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε ένα καλύτερο modus vivendi με την Τουρκία, εκτίμησε ο υπουργός.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-06-12 10:28:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ