Κεγκέρογλου: Πολλοί μπερδεύουν, σκόπιμα, την εθνική συνεννόηση με τη συγκυβέρνηση (audio)

Ο γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε πως, παρότι η ΕΕ είναι στο πλευρό μας καθαρότατα ο ευρωπαϊκός Τύπος και οι αναλυτές δεν δίνουν ξεκάθαρη εικόνα και εμφανίζουν το θέμα ως μία διαμάχη, που πρέπει να λύσουν οι δύο χώρες μεταξύ τους. Γι’ αυτό  πρέπει να γίνει δουλειά για να ξεκαθαριστεί πως η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του προβλήματος και την όξυνση. Επεσήμανε μάλιστα, πως στο συγκεκριμένο θέμα «το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του».
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κοινή στάση των ευρωβουλευτών μας στην σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, που αφορούσε και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε πως ήταν «το ελάχιστο, που έπρεπε να κάνουν», αλλά διευκρίνισε πως αν βρίσκονταν στο εσωτερικό δεν θα έκαναν το ίδιο, αφού όπως είπε έχουμε σοβαρό έλλειμμα εθνικής συνεννόησης στα βασικά θέματα της χώρας.
Ο γραμμ. της ΚΟ της Δημ. Συμπαράταξης δεν θέλησε να αποδώσει ποσοστά ευθύνης για την έλλειψη εθνικής συνεννόησης σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, επεσήμανε όμως πως το Κίνημα Αλλαγής επιμένει σ’ αυτήν « μέχρι παρεξηγήσεως», καθώς όπως είπε, άλλοι (οι περισσότεροι) σκόπιμα και άλλοι όχι «μπερδεύουν την εθνική συνεννόηση με την συγκυβέρνηση».
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis o ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως η επιτροπή έπρεπε να καλέσει αρμόδιους υπουργούς, γεν. γραμματείς, εκπροσώπους των γιατρών και των φαρμακοποιών, αλλά και βουλευτές όλων των κομμάτων με σχετικές ειδικότητες, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου την επίμαχη περίοδο 2003-2009.
Τέλος για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε πως «η αποκοπή του εκλογικού συστήματος της αυτοδιοίκησης, είναι σαν να αποκόπτει την αυτοδιοίκηση, από την διοίκηση», τονίζοντας, πως δεν μπορούμε να έχουμε δημάρχους μειοψηφίας.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-04-19 10:27:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ