Κεντρικός άξονας της μεταμνημονιακής εποχής η κοινωνική πολιτική (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση του μεταμνημονιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης, με έμφαση στην κοινωνική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό -μετά τη διασφάλιση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου- εντάσσεται η επαναφορά της 13ης σύνταξης, και όπως τονίζει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στην Αυγή, ήδη περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 που θα διαμορφωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
«Η απόφαση για την επαναφορά της 13ης σύνταξης θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, και προσθέτει ότι επανασχεδιάζονται οι συνταξιοδοτικές παροχές με το βλέμμα στις πιο αδύναμες κατηγορίες, όπως οι συντάξεις χηρείας. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι έχει διαμορφωθεί ένα πρώτο σχέδιο για την αντιμετώπιση των περικοπών που έχουν ψηφιστεί να εφαρμοστούν από την αρχή του νέου έτους.
Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί κύκλοι διαμηνύουν ότι η ρύθμιση για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών ροών, θα ισχύει όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση, με διαδοχικές παρατάσεις. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα, καθώς από σήμερα ισχύει το λεγόμενο «μεταφορικό ισοδύναμο», δηλαδή η επιδότηση στα κόμιστρα επιβατών και εμπορευμάτων σε 49 νησιά, η οποία από το 2019 θα επεκταθεί σε όλα τα νησιά της χώρας.
Εν τω μεταξύ, ενόψει της ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο και σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών θα πραγματοποιήσει από αύριο Δευτέρα διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ, καθώς και με τον πρόεδρο της ΝΔ και την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα δώσει το παρών σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.
Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-07-01 11:33:43

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ