Κιλκίς: Καθολική επέκταση των «Σχολικών Γευμάτων» σε όλα τα Σχολεία του Δήμου (Video)

Την καθολική επέκταση των σχολικών γευμάτων με την εφαρμογή του προγράμματος ‘’Σχολικά Γεύματα’’ προωθεί ο Δήμος Κιλκίς σε όλα τα σχολεία του Δήμου προκειμένου όλοι οι μαθητές να μπορέσουν να απολαύσουν τα διατροφικά οφέλη του νέου σχολικού θεσμού.

Ειδικότερα, στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφάσισε ομόφωνα την επέκταση των ‘’Σχολικών Γευμάτων’’ σε οκτώ Δημοτικά Σχολεία της πόλης, με περίπου 1.500 μαθητές στο σύνολο.

Η απόφαση στηρίχθηκε σε ομόθυμη εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς και θα διαβιβασθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καθώς και στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και εποπτεία του προγράμματος.

Επιπλέον, το πρόγραμμα, με την υποστηρικτική συνδρομή και του Δήμου Κιλκίς, υλοποιείται με επιτυχία από το 2021 σε δεκαεννέα Δημοτικά Σχολεία (δεκαεφτά της Περιφέρειας και δύο της πόλης) καλύπτοντας ημερησίως γεύματα χιλίων περίπου μαθητών.

Επίσης, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο θεσμός των ‘’Σχολικών Γευμάτων’’ είναι διαδεδομένος στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, προάγει την ορθή διατροφική κουλτούρα στα παιδιά και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, με εστίαση στη μεσογειακή δίαιτα, ενώ συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση της μαθητικής κοινότητας και στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών γύρω από το κοινό σχολικό τραπέζι.