Κινήσεις αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους εργάτες στη Νέα Μανωλάδα

To αίτημα της άμεσης στέγασης των πυρόπληκτων εργατών στα φραουλοχώραφα στη Νέα Μανωλάδα και τη διενέργεια «έρευνας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» που » χρειάζεται να ρίξει άπλετο φως στα αίτια της πυρκαγιάς», διατυπώνει η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών.
Τονίζουν πως από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί, αφού οι εργάτες απουσίαζαν στα χωράφια.
Υπενθυμίζοντας τα γεγονότα του 2012 με τους πυροβολισμούς σε βάρος 38 εργατών και τις δικαστικές αποφάσεις από το δικαστήριο της Πάτρας, που απείχε από τις προσδοκίες των θυμάτων, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε τα θύματα, οι δύο κινήσεις επισημαίνουν μεταξύ άλλων, πως: «Τα κέρδη της βιομηχανίας φράουλας είναι πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες των εργατών. Το ζήτημα της αξιοπρεπούς στέγασης σε χώρους ανθρώπινους ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά. Ούτε προφανώς το ζήτημα της μαύρης εργασίας χωρίς δικαιώματα».
Διατυπώνουν το αίτημα της νομιμοποίησης των μεταναστών και της εξασφάλισης χώρων στέγασης των εργατών.
Τέλος, καλούν τα συνδικάτα και πανελλαδικά, αλλά και στη συγκεκριμένη περιοχή «να στηρίξουν τους εργάτες γης ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας».
Φωτο αρχείου
Σχετικές ειδήσεις:
Νέα Μανωλάδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε καταυλισμό εργατών (video)
Κάηκαν ολοσχερώς παραπήγματα εργατών
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η υπόθεση της Μανωλάδας – Συνέντευξη στο ert.gr του Β. Κερασιώτη μέλους της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

www.ert.gr

2018-06-07 15:09:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ