Κινητοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 27 Ιουνίου, κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο σπίτι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι: «καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώρα 10:00 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει προς τη πλατεία Κλαυθμώνος στο Υπουργείο Εσωτερικών και Εργασίας, ενάντια στην δεκαπενταετή εργασιακή μας ομηρία , τον άπρακτο χρόνο των συναρμοδίων υπουργείων που κυλάει εις βάρος μας, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που μένουν επί χρόνια μόνο δεσμεύσεις στη θεωρία, στην απαξίωση και αποδόμηση των Δομών Βοήθεια Στο Σπίτι , στην συρρίκνωση του προσωπικού, στην έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών.
Οι εργαζόμενοι στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι
– Διεκδικούμε μέσω Νομοθετικής Ρύθμισης ,την ικανοποίηση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων μας, τα οποία διακρίνονται από μοναδικά εργασιακά χαρακτηριστικά:
1) Προσληφθήκαμε με διαδικασίες ΑΣΕΠ
2) Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες
3) Διαθέτουμε υπερδεκαετή χρόνο απασχόλησης συνεχούς εργασίας χωρίς διακοπή
4) Διαθέτουμε πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία
5) Εξυπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον προσφέροντας τα μέγιστα στην Κοινωνική Πρόνοια της χώρας
– Απαιτούμε την λύση της εργασιακής μας ομηρίας με Αναγνώριση της πραγματικής σχέσης εργασίας μας .
– Απαιτούμε την εργασιακή διασφάλιση όλου του υφιστάμενου προσωπικού στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι .
– Απαιτούμε την ίση μεταχείριση των εργαζομένων Οικογενειακών Βοηθών στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι με εργαζόμενους ίδιων καθηκόντων άλλων υπηρεσιών , αναγνωρίζοντας τους και καταβάλλοντας το ανθυγιεινό επίδομα.
Στήριξη από το ΕΚΑ
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με ανακοίνωσή του, «εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 27 Ιουνίου και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 10 π.μ.
Οι συνάδελφοι παρέχουν εξειδικευμένη νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη σε 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εξοικονομούν τεράστια ποσά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ’ οίκον φροντίδας. Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων, παραμένουν μετέωροι χωρίς καμία κατοχύρωση της εργασιακής τους σχέσης.
Το ΕΚΑ στέκεται αλληλέγγυο στους συναδέλφους και απαιτεί από τους αρμόδιους να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και στη μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αποδόμηση και την απαξίωση του θεσμού».www.ert.gr

2018-06-26 07:34:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ