«Κλείδωσε» η σύνοδος κορυφής Τραμπ – Κιμ για τις 12 Ιουνίου

Οι προετοιμασίες για μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν πηγαίνουν καλά και οι δύο προγραμματίζουν να συναντηθούν στις 09:00 τοπική ώρα στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Η ανακοίνωση της ώρας της πρώτης συνάντησης των δύο ηγετών ήρθε μόλις τρεις μέρες μετά τη συνάντηση του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με έναν Βορειοκορεάτη στρατηγό ο οποίος παρέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο μια επιστολή του Κιμ.
Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της επιστολής, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς αρνήθηκε να «μπει σε λεπτομέρειες της επιστολής», αλλά πρόσθεσε ότι «αισθανόμαστε ότι τα πράγματα συνεχίζουν να προχωρούν και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος».
«Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος λαμβάνει καθημερινές ενημερώσεις για τη Βόρεια Κορέα από την ομάδα του αρμόδια για την εθνική ασφάλεια», τόνισε. «Και μπορώ επίσης να σας πως ένα προσωρινό πρόγραμμα για αυτή την πρώτη συνάντηση είναι για τις 12 Ιουνίου, στις 09:00 ώρα Σιγκαπούρης».
Σε ερώτηση κατά πόσον θα συνεχιστεί η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης των ΗΠΑ εις βάρος της Βόρειας Κορέας, η Σάντερς επισήμανε ότι η αμερικανική πολιτική δεν έχει αλλάξει και η Ουάσινγκτον συνεχίζει να διατηρεί σκληρές κυρώσεις ενάντια στην Πιονγκιάνγκ.
«Θα διατηρήσουμε σε ισχύ τις κυρώσεις, είναι πολύ ισχυρές και δεν θα άρουμε αυτές τις κυρώσεις εκτός αν αποπυρηνικοποιηθεί η Βόρεια Κορέα», σημείωσε.www.ert.gr

2018-06-04 20:50:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ