Κολίνα: «Ο διαιτητής θα έχει πάντα την τελευταία λέξη»

«Ελπίζω ότι το Μουντιάλ στη Ρωσία θα είναι το καλύτερο, όχι επειδή θα διεξαχθεί με το VAR, αλλά επειδή οι διαιτητές θα έχουν προετοιμαστεί καλύτερα».
Λόγια του Πιερλουίτζι Κολίνα, Ιταλού πρώην διαιτητή και πλέον προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA, στο περιθώριο της συγκέντρωσης των 36 διαιτητών και 63 βοηθών που επιλέγονται από τη Παγκόσμια ομοσπονδία για την προετοιμασία του Μουντιάλ της Ρωσίας.
«Γνωρίζω ότι από την άποψη της επικοινωνίας, το VAR είναι το μεγάλο νέο και είναι πολύ ελκυστικό. Νομίζω όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε επίσης το έργο των διαιτητών για να αποφύγουμε την ανάγκη προσφυγής στη χρήση του VAR. Αυτό που έχει σημασία είναι οι διαιτητές να είναι καλά προετοιμασμένοι, να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Στη συνέχεια, αν συμβεί κάτι κακό, αν γίνει λάθος, σίγουρα θα έχουν το αλεξίπτωτο VAR», είπε ο Κολίνα.
«Στο ποδόσφαιρο η ερμηνεία του διαιτητή είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν γεγονότα σε ένα παιχνίδι και διαφορετικές απόψεις, όπου όμως ο διαιτητής θα πρέπει να λάβει την απόφασή του, που θα παραμείνει η τελική απόφαση», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIThe post Κολίνα: «Ο διαιτητής θα έχει πάντα την τελευταία λέξη» appeared first on sports.ert.gr.

2018-04-19 12:21:54

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ