Κορκίδης: Ο κατώτατος μισθός να γυρίσει στα 751 ευρώ (audio)

0
23

Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ  μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο Πρώτο Πρόγραμμα για την κατάσταση στο εμπόριο και την σχέση του με την πολιτική.

Σχετικώς με την κατανάλωση, ο κ. Κορκίδης είπε πως στο λιανικό εμπόριο δείχνει μία στασιμότητα με οριακή αύξηση 1% μέχρι 1,8%, διευκρίνισε όμως ότι βρισκόμαστε σε περίοδο με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.
Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού είπε πως «πάντα θεωρούσαμε στην ΕΣΕΕ μεγάλο λάθος την μνημονιακή μείωση του κατώτατου μισθού» και πρέπει αυτός να ανακτηθεί σταδιακά σε βάθος χρόνου και να γυρίσει εκεί που τον αφήσαμε στα 751 ευρώ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως είναι πολύ σωστή η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού
Ο κ. Κορκίδης μετέφερε μια θετική εικόνα τόσο για τον τομέα της εργασίας, αφού όπως είπε «τα στοιχεία του Ιουνίου 2018 δείχνουν ότι στο εμπόριο σε ετήσια βάση έχουμε μία μεταβολή συν 70.000 εργαζόμενους», όσο και για την λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς «έχει σταματήσει το φαινόμενο των λουκέτων και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο έχουμε περισσότερες εγγραφές από διαγραφές το πρώτο εξάμηνο του ’18».
Τέλος αφού ρωτήθηκε για σχετικά σενάρια που κυκλοφορούν, διευκρίνισε ότι δεν ενδιαφέρεται να κατέλθει στον πολιτικό στίβο σε αυτοδιοικητικό ή κεντρικό επίπεδο και δεν έχει πολιτικές επιδιώξεις. «Μπορεί να κάνω πολιτική» (ως πρόεδρος ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ) «αλλά δεν μ’ αρέσει η πολιτική. Δεν υπάρχει κάτι στα άμεσα σχέδιά μου να αναμειχθώ» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

2018-09-20 10:14:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ