Κουβέλης: Η χώρα μας έχει συμφέρον να επιλυθεί το Σκοπιανό ζήτημα (audio)

Είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, θέλει ψυχραιμία, σύνεση και κυρίως προσεχτικά βήματα, διότι τα τελευταία βήματα είναι και τα πιο δύσκολα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, αναφερόμενος στο Σκοπιανό θέμα.

Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, στη βάση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, δηλαδή η ονομασία «erga omnes», ο αλυτρωτισμός και ένα όνομα κοινής αποδοχής το οποίο θα περιέχει αναμφισβήτητα έναν γεωγραφικό ή έναν επιθετικό προσδιορισμό, πρόσθεσε. Έχουμε να κερδίσουμε από την επίλυση του Μακεδονικού -στη βάση των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει- θέματα όπως την καλή γειτονία, την απομάκρυνση άλλων κινδύνων, η χώρα μας έχει συμφέρον να επιλυθεί το ζήτημα, τόνισε.
Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κος Κουβέλης υπογράμμισε ότι η αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας είναι ικανή να αντιμετωπίσει τον καθένα που επιβουλεύεται την εθνική μας ανεξαρτησία και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Αναφερόμενος στην παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές Ανδριανούπολης είπε ότι ο Ερντογάν θέλει, ή υπαινίσσεται ενδεχομένως ανταλλαγή των δυο κρατουμένων Ελλήνων στρατιωτικών με αυτούς που έχουν προσφύγει στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο. Η Τουρκία κατά την εκτίμησή μου -πρόσθεσε- θα συνεχίσει την ρητορική της έντασης και όλα αυτά που γίνονται από πλευράς Ερντογάν είναι η προσπάθεια εκτόνωσης από το εσωτερικό της γείτονος και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει προς άλλες κατευθύνσεις. Θέλει να είναι αποδέκτης αυτής της εκτόνωσης η Ελλάδα, αλλά έχει σχέση με τη δεινότητα των προβλημάτων που ταλανίζουν την Τουρκία, εκτίμησε ο κος Κουβέλης.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-29 14:00:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ