Κουμουτσάκος: Από έναν κακό συμβιβασμό σήμερα, καλύτερα μια καλή λύση αύριο (audio)

Από το να έχουμε μια κακή λύση και έναν κακό συμβιβασμό σήμερα, καλύτερα να έχουμε μια καλή λύση αύριο, διότι δεν φαίνεται η κυβέρνηση να μπορεί να αξιοποιήσει την θετική συγκυρία που υπάρχει, εκτίμησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, αναφερόμενος στην επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματεύεται με την βεβαιότητα ότι η πίεση του χρόνου ασκείται στην άλλη πλευρά και όχι στην Ελλάδα, σημείωσε.

Η κυβέρνηση είναι πελαγωμένη με αντιφατικά μηνύματα, δηλαδή τη μια εκπέμπει μηνύματα ότι κλείνει η συμφωνία και σε λίγες ώρες υπάρχει υπαναχώρηση από τα Σκόπια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει εκτίμηση για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε.
Χαρακτήρισε πράγμα πρωτόγνωρο τη μετάθεση ευθύνης για απόρριψη, ή μη μιας συμφωνίας σε επίπεδο πρωθυπουργών, διότι ο υπουργός δεν διαπραγματέυεται ερήμην του πρωθυπουργού, επομένως η μετάθεση της ευθύνης είναι πολύ περίεργη, υποστήριξε.
Ερωτηθείς για το αν έρθει μια συμφωνία στη Βουλή με όλες τις προδιαγραφές που η ΝΔ υποστηρίζει και το τι θα πράξει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κος Κουμουτσάκος είπε ότι θα εξετάσουμε τη συμφωνία σε μεγάλο βάθος και θα αποφανθούμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι νοητό -διευκρίνισε- να δοθεί μετρητοίς η εγκατάλειψη των δυο βασικών διαπραγματευτικών όπλων που έχει η χώρα, δηλαδή η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ για να πάρουμε υποσχέσεις σε δόσεις από τα Σκόπια.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-06-04 11:09:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ