Κουτσούμπας: «Κρατάμε μικρό καλάθι» για την έξοδο από τα μνημόνια

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και είχε συναντήσεις με τη διεύθυνση του ομίλου και με εργαζόμενους, τους οποίους κάλεσε να συμπορευτούν με τις θέσεις του κόμματος και να τις ενισχύσουν σε όλες τις δραστηριότητές τους.
Ο κ. Κουτσούμπας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου και στη συνέχεια απεύθυνε ομιλία στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι το ΚΚΕ «κρατά μικρό καλάθι» για την έξοδο από τα μνημόνια που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπως και για δίκαιη ανάπτυξη, αφού «αυτή θα έρθει για κάποιους ομίλους με μεγάλη κερδοφορία και δεν θα γίνει προς όφελος του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης». Τόνισε, ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που επέφεραν τα μνημόνια, που είναι, όπως είπε, πάνω από 1.000.
Αναφερόμενος σε θέματα ενέργειας, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για τον ενεργειακό τομέα της χώρας και επιθυμεί να βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού, καθώς αποτελεί κοινωνική περιουσία, και έφερε ως παράδειγμα την πώληση «fast track» της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ (μέχρι τις 18 Μαϊου θα υποβληθούν οι εκδηλώσεις για το 50,1% των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης που δημοσιοποιήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ). «Είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας» είπε και πρόσθεσε ότι αν δεν φτάσει ο αγώνας μέχρι το τέλος και εάν δεν δημιουργηθούν νέες δομές οργάνωσης της παραγωγής, «τότε δεν μπορούμε να λέμε ότι κατοχυρώσαμε τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις των εργασιακών δικαιωμάτων».
Τέλος, εξέφρασε ανησυχία για την όξυνση των αντιθέσεων διεθνών δυνάμεων και γειτονικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας ότι δεν αποτελεί σωστή αντιμετώπιση η ενίσχυση των βάσεων, η αγορά εξοπλισμών και η συμμετοχή στρατιωτικών αποστολών σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αλλά ούτε και η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-25 14:33:01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ