Κρίσιμη συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Ν. Ντιμιτρόφ παρουσία του Μ. Νίμιτς

Κρίσιμη συνάντηση για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό, θα έχουν στις 10.30 το πρωί στο Σούνιο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
«Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, το μέλλον ανήκει σε όλους μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών, οκτώ χωρών του Βίσεγκραντ και των Βαλκανίων. Όπως σημείωσε μόλις επιτευχθεί συμφωνία και υπάρξει η νομική επικύρωση της, τότε θα ανοίξει και ο δρόμος της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ.
Και οι δύο πλευρές έχουμε ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουμε το πρόβλημα, διευρύνοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα, πρόσθεσε ο κ.Κοτζιάς, και εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, χρειαζόμαστε να βγούμε σε συνέργεια με τις γειτονικές μας χώρες, ώστε η ανάπτυξη να είναι συνολική.
Αισιόδοξος για την πορεία των διαβουλεύσεων δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Βρισκόμαστε σε μία πολύ ευαίσθητη φάση, κατ’ ουσίαν αντιμετωπίζουμε μία από τις τελευταίες εναπομείνασες διαφορές και διερευνούμε τον τρόπο που θα καλυφθούν οι ανάγκες αμφοτέρων των πλευρών, ανέφερε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, και έκανε λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία, λέγοντας πως έχουμε πλέον την δυνατότητα να κλειδώσουμε όλη αυτή τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί.
Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Κοτζιάς για ΠΓΔΜ: Το μέλλον ανήκει σε όλους μας – Το Σάββατο η τριμερής για το ονοματολογικό (video)www.ert.gr

2018-05-12 07:44:49

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ