Κυβερνητικές πηγές: «Καταρρέει το καταστροφολογικό αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη»

Πηγές της κυβέρνησης αξιολογούν την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ως επιβεβαίωση της «κατάρρευσης» του «καταστροφολογικού αφηγήματος» του προέδρου της ΝΔ. Επισημαίνουν παράλληλα τα κεντρικά ζητήματα που ο κ. Μητσοτάκης άφησε αναπάντητα.
Ειδικότερα, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει».
Σχολιάζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης». Όμως «δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων». «Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. ‘Αρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;», σημειώνουν.
Επίσης στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο». Επ’ αυτού, σχολιάζουν ότι έτσι επιβεβαιώνει «ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».
Δύο ακόμα καίρια ζητήματα στα οποία – κατά τις κυβερνητικές πηγές – ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει, είναι αφενός το «εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019, αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση» – και αφετέρου, «εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη δημόσια Υγεία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Κ. Μητσοτάκης: H έξοδος στις αγορές μοιάζει με ναρκοπέδιο (video)www.ert.gr

2018-05-23 17:48:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ