Κυβερνοεπίθεση έριξε το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας

Το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας τέθηκε offline δύο συνεχόμενες ημέρες λόγω κυβερνοεπίθεσης, όπως μετέδωσε το BBC.

Το ΝΖΧ ανέφερε πως δέχτηκε επίθεση DDoS (distributed denial of service) από το εξωτερικό την Τρίτη. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο, επηρεάστηκε η συνδεσιμότητά του και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η παύση των συναλλαγών στις χρηματαγορές λίγο πριν τις 16.00 (τοπική ώρα). Οι συναλλαγές σταμάτησαν για ένα διάστημα για δεύτερη φορά την Τετάρτη, αλλά τέθηκε ξανά σε λειτουργία πριν το τέλος της ημέρας.

Η επίθεση DDoS είναι μια σχετικά απλή μορφή κυβερνοεπίθεσης, όπου πολλοί υπολογιστές προσπαθούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε μια online υπηρεσία, σε σημείο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Συχνά για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούνται συσκευές που έχουν μολυνθεί με malware για τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν γνωρίζουν ότι συμμετέχουν στην επίθεση.

Κάποιοι traders ενδεχομένως να αντιμετώπισαν προβλήματα στις δραστηριότητές τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως παραβιάστηκαν οικονομικά ή προσωπικά δεδομένα.

Κατά το NZX η επίθεση ήρθε από το εξωτερικό, μέσω του παρόχου υπηρεσιών δικτύου του. Η δεύτερη επίθεση σταμάτησε τις δραστηριότητες για ένα αξιοσημείωτο μέρος τους ωραρίου λειτουργίας, από τις 11:24 ως τις 15:00 (τοπική ώρα). Ωστόσο όλαο λειτουργούσαν κατά το κλείσιμο της ημέρας.

Ο οργανισμός κυβερνοασφαλείας CertNZ της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε προειδοποίηση τον Νοέμβριο πως αποστέλλονταν email σε εταιρείες του χώρου των χρηματοοικονομικών με απειλές για επιθέσεις DDoS, εκτός και αν πλήρωναν λύτρα. Τα emails υποτίθεται πως προέρχονταν από τη ρωσική ομάδα χάκερ που είναι γνωστή με την ονομασία Fancy Bear, ωστόσο η CertNZ ανέφερε πως οι απειλές τότε δεν είχαν γίνει πραγματικότητα, πέραν μιας εκφοβιστικής επίθεσης 30 λεπτών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ