Κυριάκος Μητσοτάκης – Αγρότες: Στις 12 η συνάντηση στο Μαξίμου




Με πρόθεση να υπάρχει κλίμα ανοικτού διαλόγου και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αγρότες και κυβέρνηση κράτησαν ήπιους τόνους την εβδομάδα που πέρασε, χωρίς κλιμακώσεις και κλείσιμο επ’ αορίστου εθνικών οδών.
Το κείμενο των αγροτών, που συνέταξαν στη Νίκαια της Λάρισας οι εκπρόσωποι των μπλόκων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε θετικά στο αίτημά τους την Πέμπτη και πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελείται από έξι εκπροσώπους από Μακεδονία και Θράκη, έξι από Θεσσαλία και Βόλο, δυο από Στερεά Ελλάδα και έναν από Πελοπόννησο.

Οι αγρότες έχουν μία σειρά από κοινά αιτήματα, που συμπεριλαμβάνουν αναλυτικά στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό. Όμως κατά περιοχές υπάρχουν διαφορές ως προς τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα. Για παράδειγμα, οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν να προτάξουν τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία Daniel, ενώ οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής θέλουν να αποζημιωθούν για την ακαρπία της ελιάς.