Κυρ. Μητσοτάκης: Η ευημερία στα Βαλκάνια δεν έρχεται μέσα από την εθνική απομόνωση

Η ευημερία στα Βαλκάνια δεν έρχεται μέσα από την εθνική απομόνωση αλλά μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη, είπε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για έναν «επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό» που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη.
Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, και σημείωσε ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην πΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, λέγοντας ότι «αυτό το παραδέχτηκε, εκ των υστέρων, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς».
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα»» και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ αυτό που χρειάζεται είναι βιώσιμη ανάπτυξη.
Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη και από τις λιγότερο παραγωγικές. Δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας, ανέφερε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-11-16 21:21:36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ