Κύπελλο σε άνδρες και γυναίκες με μορφή final 8 και final 4 αποφάσισε η ΚΟΕ

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΕ το κύπελλο υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών θα διεξαχθεί υπό μορφή του τουρνουά.

Αμφότερες οι διοργανώσεις θα γίνουν τις ίδιες ημερομηνίες (21 και 23 Μαΐου) σε κολυμβητήριο που θα οριστεί μεταγενέστερα με τη συμμετοχή 8 ομάδων στους άνδρες (Final-8) και τεσσάρων στις γυναίκες (Final-4). Και στις δύο περιπτώσεις, ως κριτήριο για τη συμμετοχή των ομάδων θα χρησιμοποιηθεί η κατάταξη στο τέλος της κανονικής περιόδου των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Όσον αφορά τις γυναίκες, τα πράγματα είναι απλά, αφού οι τέσσερις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στα πλέι-οφ θα μετάσχουν και στο final-4 του κυπέλλου. 

Στους άνδρες, η απόφαση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, που διεξάγεται από σήμερα ως την Κυριακή (16-18/04), αφού ομάδες που δεν είχαν ελπίδες να προκριθούν στην εξάδα των πλέι-οφ, όπως η ΑΕΚ, μπορούν να διεκδικήσουν θέση στο final-8 του κυπέλλου.

Τέλος, η κλήρωση των δύο διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04, 13:00). 

Στις γυναίκες θα μπουν στην κληρωτίδα αριθμοί (1-4) που θα αντιστοιχούν στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, η οποία δεν θα έχει ακόμη ολοκληρωθεί.