Κύρτσος: Δεν υπάρχει σοβαρή αντίδραση στη βία, επεβλήθησαν ποινές χάδι (audio)

0
28

Είμαστε δυναμικά στο πλευρό του κου Μπουτάρη. Νομίζω ότι είναι κωμικοτραγική η κατάσταση γιατί από τη μια όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις καταδικάζουν αυτά που συμβαίνουν, από την άλλη βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σοβαρή αντίδραση, δηλαδή επεβλήθησαν ποινές χάδι, δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.

Ο κ. Κύρτσος επεσήμανε ότι, για το γεγονός ότι επιβλήθησαν ποινές χάδι δεν φταίει η κυβέρνηση, φταίει το νομοθετικό πλαίσιο, το ιστορικό προηγούμενο, υπάρχει μια ατιμωρησία, δηλαδή καμιά δεκαριά χρόνια δέρνουν διάφορους -δημόσια πρόσωπα- χωρίς να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, αυτό είναι ένα κίνητρο στη βία, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Ο ευρωβουλευτής συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει συμπληρωματικό μνημόνιο συνεννόησης 40 σελίδων, επομένως -όπως είπε- το μνημόνιο συνεχίζεται και έχει πολλά δύσκολα μέτρα,δηλαδή ξεκινά από τη μείωση των συντάξεων και φτάνει στην άλλη πλευρά, όπως στην προοπτική αύξησης της φορολογίας για την εμπορική ναυτιλία, κάτι που αν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Ελλάδα.  Διότι έχουμε το Brexit, δηλαδή την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Βρετανοί θα ρίξουν τους φορολογικούς συντελεστές στο City του Λονδίνου για να προσελκύσουν τον ελληνικό εφοπλισμό, είναι η Κύπρος η οποία κάνει ειδικές προτάσεις στους Έλληνες εφοπλιστές και εμείς έχουμε υπογράψει ένα χαρτί ως Ελλάδα ότι θα αυξήσουμε τη φορολογία, επομένως υπάρχουν μέτρα που θα δημιουργήσουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εκτίμησε ο κος Κύρτσος.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-25 11:18:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ