Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη πληρώνει το τίμημα του ανεξέλεγκτου ανοίγματος των συνόρων

0
53

Την άποψη πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έκανε διακοπές, η πόλη λειτούργησε κανονικά χωρίς αργοπορία», διατύπωσε σήμερα Δευτέρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την πρωτολογία του στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Επιχειρηματολογώντας επί της άποψής του, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις ασφαλτοστρώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, όπως κυρίως στην οδό Μητροπόλεως, στη χάραξη προσωρινών ποδηλατόδρομων και στην επερχόμενη εργολαβία ασφαλτόστρωσης 100 οδών της πόλης.

Καταφθάνουν τα πρώτα νέα… μεταχειρισμένα λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ

Ακολούθως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε πως τις επόμενες ημέρες ξεκινά η παράδοση των πρώτων λεωφορείων από τα 50 μεταχειρισμένα που αγόρασε ο δήμος από τον δήμο Λειψίας, για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, όπως επίσης αναμένονται και κάποια από τα οχήματα τα οποία παρήγγειλε ο ΟΑΣΘ με τη μέθοδο leasing.

«Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα πέντε» από τα 50 μεταχειρισμένα λεωφορεία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας. Σήμερα «είμαστε εμφανώς σε μια πιο βελτιωμένη κατάσταση όσον αφορά τον σχεδιασμό. Δεν είμαστε εκεί που επιθυμούμε, αλλά έχει μπει το νερό στο αυλάκι», επέμεινε ο ίδιος.
Ομολογία Ζέρβα ανεξέλεγκτη υποδοχή τουριστών από τη βαλκανική

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό και την έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος παραδέχθηκε πως η Θεσσαλονίκη «πλήρωσε το τίμημα του ανεξέλεγκτου ανοίγματος των συνόρων» με τις βόρειες χώρες της βαλκανικής χερσονήσου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων από την πλευρά των ντόπιων.
Μάλιστα ο κ. Ζέρβας ισχυρίστηκε πως βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα αναλόγως την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας.

Τούτων δοθέντων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ και συμπλήρωσε πως έχει έρθει στο προσκήνιο η ανάγκη σχεδιασμού νέων πολιτικών για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. «Έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση να ανταποκριθούμε» στα πρωτοφανή δεδομένα, τόνισε ο κ. Ζέρβας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ