Κ. Μητσοτάκης: Μόνη λύση οι εκλογές (video)

Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα της Πάτρας στο πλαίσιο της περιοδεία του στην πόλη. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία, και υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, και μόνη λύση οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να τον εντάξει στην άκρα δεξιά. «Γραφική η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη ΝΔ και εμένα προσωπικά ως ακροδεξιό. Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος «χορηγός» της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκύψει άλλη πλειοψηφία σε αυτή τη Βουλή και αυτός ο τραγέλαφος, ο οποίος έχει και μία συνταγματική διάσταση, δηλαδή να ισχυρίζεται το μικρό κόμμα του κυβερνητικού εταίρου, ότι δεν στηρίζει κεντρικές αποφάσεις του κ. Τσίπρα πρέπει να τελειώνει».
Όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, η επόμενη κυβέρνηση χρειάζεται μία καθαρή εντολή και η μόνη απάντηση για να μην είμαστε παγιδευμένοι σε αυτό το περιβάλλον τοξικότητας και αβεβαιότητας, είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό.»
Όσον αφορά την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τρίτο πρόγραμμα και καταλαβαίνω την ανάγκη που κάποιοι έχουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στη χώρα μας. Όμως, ούτε ο κ. Μοσκοβισί, ούτε κανείς άλλος Ευρωπαίος, δεν θα υποστεί τις μειώσεις των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου. Το να πανηγυρίζει κανείς για δήθεν επιτυχία του τρίτου προγράμματος, όταν το τρίτο πρόγραμμα ήταν τελείως αχρείαστο, το θεωρώ και υπερβολικό και πιστεύω ότι έχει και ένα στοιχείο πρόκλησης απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Άρα και εγώ θα συνιστούσα με τη σειρά μου σε όλες και σε όλους να αποτυπώσουν την πραγματικότητα αντικειμενικά και να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα που δυστυχώς δεν μοιάζει με τις άλλες χώρες που βγήκαν τα προγράμματα». «Εμείς δεν ψηφίσαμε περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, διότι ήμασταν και είμαστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και τις καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή», ειπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «αυτές οι πρόσθετες περικοπές είναι ένα ακόμα τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα και του μεγάλου κόστους που πρέπει να καταβάλλει η ελληνική κοινωνία από το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015″.
Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για τακτικισμό, τον οποίο όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει». Ανέφερε ακόμη ότι «έχουμε συγκεκριμένη και συγκροτημένη πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία θα την παρουσιάσουμε, όταν εμείς κρίνουμε ότι η συγκυρία είναι κατάλληλη».
Σχετικά με τα ζητήματα κράτους – εκκλησίας είπε ότι «υπάρχουν ζητήματα στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, τα οποία χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν και να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση με την εκκλησία της Ελλάδος και έναν έντιμο διάλογο, αλλά δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, ούτε αλλαγή του άρθρου 3 για να γίνει αυτό».
Με αφορμή την κατάθεση του νέου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «έχουμε τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια για το νομοσχέδιο, είμαστε κατά της απλής αναλογικής και εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα καταργήσουμε τη σχετική αυτή πρόβλεψη του νομοσχεδίου». Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί πια για τον Οκτώβριο του 2019 και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με βάση το σύστημα το οποίο θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες».
Σχόλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Όπως αναφέρει, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης:
«Απελπισμένος, φοβισμένος, απομονωμένος εντός και εκτός Ελλάδας.
Το όνομά του; Κυριάκος Μητσοτάκης.
Περιφερόμενος χωρίς πυξίδα σε όλη την Ελλάδα, αναπαράγει έναν υστερικό αντιπολιτευτικό λόγο.
Κυριάκος, ένας πραγματικός τραγέλαφος».
Σχετική είδηση: Επίθεση Μητσοτάκη: Βιώνουμε τα χειρότερα 3,5 χρόνια στη Μεταπολίτευση (video)www.ert.gr

2018-07-04 20:10:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ