«Λίγο χρόνο ακόμη», ζήτησαν ντι Μάιο και Σαλβίνι μετά τη συνάντησή τους με τον Ματαρέλλα

«Λίγο χρόνο ακόμη» ήταν αυτό που ζήτησαν ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και ο γραμματέας της Λέγκας Ματτέο Σαλβίνι μετά τη συνάντησή τους με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα. 
«Οι διάφορες επαφές με τη Λέγκα ολοκληρώθηκαν με αναφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρόκειται για κυβέρνηση της αλλαγής, με συμβόλαιο το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς το γερμανικό μοντέλο. Τα μέλη μας θα το κρίνουν μέσω διαδικτύου. Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα, με αναφορά στη στήριξη ανέργων, την αλλαγή του νόμου για την συνταξιοδότηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο ντι Μάιο.
«Συμφωνούμε με την Λέγκα ότι δημοσίως, δεν υπάρχουν ονόματα και ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό συμβόλαιο. Πρώτα μιλάμε για τα προβλήματα των Ιταλών και στη συνέχεια για τους εκτελεστές του προγράμματος. Ξέρουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ευρωπαϊκές αλλά και εκτός Ευρώπης υποχρεώσεις, με ειδική αναφορά στην μεταρρύθμιση του Δουβλίνου αλλά και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο ντι Μάιο.
«Θα είμαστε σχετικά σύντομοι, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε θετικά την προσπάθεια αυτή. Από τον πρόεδρο ζητήσαμε, ακόμη λίγες ημέρες επιπλέον χρόνο».
Την ανάγκη για «χρόνο» εξέφρασε και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι μετά την συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Εργαζόμαστε για να φτιάξουμε μια σοβαρή και σταθερή κυβέρνηση, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη χρόνο για το αποτέλεσμα», τόνισε. «Καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια», πρόσθεσε, «και συζητάμε για το ποία θα πρέπει να είναι η μελλοντική Ιταλία». «Θα κυβερνήσουμε μόνον αν μπορούμε να αλλάξουμε την Ιταλία», υπογράμμισε παράλληλα.
Επανάλαβε, δε, ότι θεωρεί κύριας σημασίας την αλλαγή του νόμου για την συντάξιμη ηλικία, για το μεταναστευτικό και την αποφυγή αύξησης του ΦΠΑ και ότι οι θέσεις των δυο πολιτικών δυνάμεων, στα θέματα αυτά, δεν ταυτίζονται απόλυτα. Επέμεινε, επίσης, ότι κύριο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης «πρέπει να είναι και η νέα στάση της Ιταλίας στην Ευρώπη».
«Ζητήσαμε μια μικρή αναβολή, για να δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα. Ο οποίος δεν έκρυψε, όμως, ότι «με την πάροδο των ωρών, η αμοιβαία εκτίμηση, ανάμεσα στον ίδιο και στον Ντι Μάιο, αυξάνεται».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-14 18:23:46

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ