Μάρδας: «θα κλείσουν τα θέματα της 4ης αξιολόγησης στο χρόνο που προβλέπεται» (audio)

«Θεωρούμε ότι θα κλείσουν τα θέματα της 4ης αξιολόγησης και θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο χρόνο που προβλέπεται, εκτίμησε στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο πρώην υπουργός Οικονομικών», Δημήτρης Μάρδας.

«Η επόμενη μέρα είναι η διαδικασία της εποπτείας η οποία θα εφαρμοστεί στην ελληνική οικονομία. Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία εποπτείας η οποία θα μας λέει για ένα χρονικό διάστημα το τι πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τα όσα έχουμε υπογράψει, μετά, το τι πρέπει να κάνουμε είναι συνάρτηση των όσων έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο συνθήκης Μάαστριχτ. Το ζητούμενο είναι να κερδίζουμε έδαφος σε εκείνο το θέμα, το οποίο έχει σχέση με τα μέσα πραγμάτωσης μιας πολιτικής, δηλαδή στο πώς. Στο παρελθόν και το «τι» και το «πώς» ήταν μια υπόθεση των θεσμών, το ζητούμενο είναι «το πώς και το τι» τώρα να περπατήσουν από την εθνική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κος Μάρδας.
Αναφερόμενος στην μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων ο κος Μάρδας είπε πως, ό,τι έχει συμφωνηθεί για το 2019 θα εφαρμοστεί και -πρόσθεσε- ότι το 2020 θα έχουμε μείωση των φορολογικών συντελεστών και ακόμη -τόνισε-, όταν η ελληνική οικονομία θα παρουσιάζει υπεραποδόσεις, αυτές θα επιστρέφουν στον κόσμο.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επιμέλεια σύνταξης: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-14 11:21:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ