«Μέδουσα 6»: Δύναμη πυρός και «απόβαση» στην Αίγυπτο (video)

Ολοκληρώθηκε στις ακτές της Αλεξάνδρειας η διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 6», επισφραγίζοντας την αμυντική συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», ελληνικά F16, καθώς και Απάτσι, με θεαματικές βολές και κινήσεις ακριβείας υλοποίησαν το σενάριο της άσκησης που προέβλεπε απόβαση στις ακτές της Αιγύπτου.

Θεαματική επίδειξη ισχύος με βολές αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Σπάροου, έκανε η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» κοντά στις ακτές της Αιγύπτου, συμμετέχοντας στη διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 6», μαζί με δυνάμεις της Κύπρου και της Αιγύπτου.
Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F16, ελικόπτερα Σινούκ και Απάτσι, ιπτάμενο ραντάρ Έιγουοκς, φρεγάτες, υποβρύχιο και ειδικές δυνάμεις, υλοποίησαν σενάρια αμυντικής άσκησης, απόβασης και αντεπίθεσης, στη θαλάσσια περιοχή και στις ακτές της Αλεξάνδρειας.
Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν την ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία τους και την προσαρμογή των αμυντικών δυνατοτήτων σε νέες και ασύμμετρες απειλές.
Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος και Ισραήλ εμβαθύνουν την αμυντική και τεχνολογική τους συνεργασία, και συντονίζουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.
Βίντεο-Ρεπορτάζ: Δ. Θωμάς
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-07-01 20:04:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ