Μέχρι τις 15 Ιουνίου η εκταμίευση της υποδόσης- Στη Βουλή κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο

Κυβερνητικός αξιωματούχος  σχολιάζοντας τα «περί παγώματος» της υποδόσης   διαβεβαίωσε  ότι η εκταμίευση του 1 δισ. Ευρώ θα γίνει κανονικά μέχρι τις 15 Ιουνίου. Συμπλήρωσε επίσης απαντώντας σε  διάφορα δημοσιεύματα   ότι «όσοι βιάζονται  να ανακαλύψουν εμπλοκές για μια ακόμη φορά θα σκοντάψουν»
Σήμερα δεν  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του ESM  όπου αναμένονταν να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ .
Στη Βουλή, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, με στόχο  την ψήφισή του από την ολομέλεια την Πέμπτη, 14 Ιουνίου. Παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο Βερολίνο  και το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους. Χρονικός ορίζοντας, το Eurogroup  της 21ης Ιουνίου, στο οποίο πιθανότατα θα δώσει το παρών και η Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Ελλάδα τελειώνει τον Αύγουστο με τα μνημόνια, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα  θετικά στοιχεία που καταγράφονται σε δημοσιονομικά, ανάπτυξη και ανεργία.www.ert.gr

2018-06-08 12:20:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ