Μήνυμα ζωής από τους «Legends 2004»

Το δικό τους «μήνυμα ζωής» έστειλαν την Τετάρτη (30/06), Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι «Legends 2004» και οι επίλεκτοι αθλητές, στο παιχνίδι που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτό στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου.

Παίκτες της «χρυσής» Εθνικής ομάδας του 2004, όπως οι Γκούμας, Φύσσας, Νταμπίζας, Λάκης, Νικοπολίδης, Τσιάρτας και Καφές, Ολυμπιονίκες, αθλητές της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με ακρωτηριασμό, ο Βαγγέλης Μάντζαρης (μπάσκετ) και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν μεταξύ εκείνων που παραβρέθηκαν για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών.

Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 6-6 και οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι «Legends 2004» επικράτησαν 7-5 των επίλεκτων αθλητών. Την παράσταση έκλεψαν οι ποδοσφαιρικές δεξιότητες του Μάντζαρη, που έκανε χατ-τρικ, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Εθνικής ομάδας με ακρωτηριασμό.

Στο περιθώριο του αγώνα ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, από τις 15 Ιουλίου. «Ήταν μια προσπάθεια που άρχισε από το πρώτο lockdown προς το δεύτερο, εκεί που σε συνεργασία με την Super League δημιουργήθηκε ένα πρωτόκολλο επιστροφής ενός ποσοστού φιλάθλων στο γήπεδο. Αυτό πλέον επικαιροποιείται. Πείσαμε τους λοιμωξιολόγους για ένα υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμένων, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Super League», δήλωσε.

«Τώρα το θέμα είναι πώς θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, για την οποία δουλεύουμε ήδη για τη Super League και με μια υποεπιτροπή που έχουμε συστήσει με τους λοιμωξιολόγους και με στελέχη της ΓΓΑ. Αυτό που διαμορφώνουμε τώρα είναι ο μπούσουλας και για τη Super League 2 και για το μπάσκετ και για το βόλεϊ», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Και συμπλήρωσε: «Ναι στον εμβολιασμό. Ζητάμε από τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Ναι, σε πολλούς φιλάθλους στα γήπεδα με κανόνες. Να δούμε πώς αυτή η κατάσταση θα μας δώσει την ευκαιρία να εφαρμόσουμε πρωτόγνωρα πράγματα για την Ελλάδα, όπως τα ονομαστικά εισιτήρια, αριθμημένες θέσεις, απουσία της Αστυνομίας με παρουσία ασφάλειας. Τώρα είναι η ώρα να εφαρμοστούν».