Μήνυμα Τσίπρα για επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα ενότητας απέστειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχολιάζοντας παράλληλα την επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη και τονίζοντας τη σημαντικότητα της αυτοκριτικής, των επιχειρημάτων, αλλά και του νηφάλιου πολιτικού λόγου.

«Η γενναία αυτοκριτική μας κάνει να επανεκτιμήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση ο κ. Πολάκης να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.

«Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας. Η επιστολή του συντρόφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής», τόνισε αναφερόμενος στην εν λόγω επιστολή, στην οποία ο κ. Πολάκης φαίνεται ότι αναγνωρίζει τα λάθη του και ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων του κόμματος να λαμβάνουν αποφάσεις.

Επιστολή Πολάκη στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

«Και παρά το γεγονός», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης.

Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό. Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο.

Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο;

Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».