Μαζικές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό

Την ώρα που το μεταναστευτικό διχάζει την Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα κατά της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ, που συνέπεια είχε να χωρίσει χιλιάδες παιδιά από τους γονείς τους.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση οργανώθηκε στην Ουάσιγκτον στο πάρκο που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο. Αλλά ο πρόεδρος ήταν ως συνήθως σε ένα από τα πολλά γήπεδα γκολφ που βρίσκονται στη ιδιοκτησία του, στο Μπέντμισνστερ, κοντά στην Νέα Υόρκη.
«Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν ενωμένες» ήταν το σύνθημα της ημέρας, την ώρα που οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν πλέον εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στους γονείς τους, μία επιχείρηση που καθυστερεί.
Στην Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο νότιο Μανχάταν για να κάνουν πορεία διασχίζοντας την Μπρούκλιν Μπριτζ με κατεύθυνση το Μπρούκλιν.
Τα συνθήματα, «Διαλύστε το ICE», «Η δική μας Νέα Υόρκη είναι μία Νέα Υόρκη των μεταναστών» ή ακόμη «Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν μαζί» ήταν γραμμένα σε πλακάτ. «Πείτε το δυνατά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ».
Η Κόρτνι Μαλόι, μία 34χρονη δικηγόρος, κρατούσε ένα πανό που έγραφε: «Το μόνο μωρό που του αξίζει να είναι σε κλουβί είναι ο Ντόναλντ Τραμπ».
«Πραγματικά, είναι πολύ σημαντικό για μας να δείξουμε στον κόσμο και ιδιαίτερα στους μετανάστες, ότι είμαστε με το μέρος τους. Αυτό, δεν είναι η Αμερική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπαναχώρησε στις 20 Ιουνίου στην πολιτική του χωρισμού των οικογενειών, αλλά μέχρι και την Παρασκευή περίπου 2.000 παιδιά περίμεναν να ξαναβρούν τους γονείς τους. Τα παιδιά κρατούνται σε κέντρα σε ολόκληρη την χώρα, ορισμένες φορές σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από τους τόπους όπου κρατούνται οι γονείς.
Ομοσπονδιακός δικαστής του Σαν Ντιέγκο έδωσε στις ομοσπονδιακές αρχές προθεσμία 30 ημερών για την επανένωση των οικογενειών και 15 ημερών στις περιπτώσεις που τα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των πέντε ετών.
Οι καθυστερήσεις αυτής της διαδικασίας και η ανακοίνωση της κυβέρνησης Τραμπ ότι πλέον υπό κράτηση θα τίθενται ολόκληρες οι οικογένειες, χωρίς εξαίρεση εξαιτίας της παρουσίας των παιδιών, προκαλούν την οργή της αμερικανικής αριστεράς και την δυσαρέσκεια μέρους των Ρεπουμπλικανών.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFPwww.ert.gr

2018-07-01 12:37:01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ