Μακρόν: Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τραμπ είναι σαν τα λουκάνικα

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και με άλλους παγκόσμιους ηγέτες είναι απλώς σαν τα λουκάνικα: καλύτερα μην εξηγήσεις τι έχουν μέσα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ερωτώμενος για ένα ρεπορτάζ του CNN που ανέφερε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν «φρικτή», ο Μακρόν συνόψισε την πολιτική του να αποφεύγει να κάνει ανεπίσημα σχόλια για τις συνομιλίες του με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, δανειζόμενος μια διάσημη φράση του Όττο φον Μπίσμαρκ.
«Όπως συνήθιζε να λέει ο Μπίσμαρκ, αν εξηγήσουμε στον κόσμο πως φτιάχνονται τα λουκάνικα, είναι απίθανο να συνεχίσουν να τα τρώνε», είπε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους.
«Οπότε μου αρέσει όταν οι άνθρωποι βλέπουν το ολοκληρωμένο γεύμα, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι περιγραφές για τη συνταγή βοηθούν την παράδοση του γεύματος ή την κατανάλωσή του», πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν–Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι ο 40χρονος πρόεδρος τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η απόφασή του να επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές των συμμάχων των ΗΠΑ είναι και «παράνομη» και «λανθασμένη».
Η πιο σύντομη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ίδια τηλεφωνική συνομιλία υπογράμμιζε ότι αυτή εστίασε σε θέματα εμπορίου και μετανάστευσης, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι θα έχει μια «χρήσιμη» και «ειλικρινή» συζήτηση με τον Τραμπ στην επόμενη G7 στον Καναδά στις 7-8 Ιουνίου και στα θέματα που συμφωνούν και σε εκείνα που διαφωνούν.
Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-05 22:49:35

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ