Μαξίμου: Οργισμένη αντίδραση για το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» (video)

Το πρωτοσέλιδο των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ«, με τίτλο «Σύμβουλοι υπουργών μου ζήτησαν μίζα 50%«, προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

«Τελικά, πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.
«Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων καθώς όσες φορές υπάρχουν στο δημόσιο διάλογο ερωτήματα για τη χρηματοδότηση άλλων εντύπων για τη συμμετοχή offshore εταιρειών που δεν υπάρχουν απαντήσεις από πουθενά εφευρίσκεται ένα θέμα ως επικοινωνιακός αντιπερισπασμός. Η ιστορία με τις μίζες και τις ρεμούλες έχει σταματήσει από το 2015 και μετά. Όποιος έχει το οποιοδήποτε στοιχείο να το βγάλει στη δημοσιότητα και να το πάει στη δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προφυλαχθεί η πολιτεία από τις συμπεριφορές που μαζί με άλλες παθογένειες μας χρεοκόπησαν το 2009, 2010» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.
«Θα περιμέναμε μια σοβαρή απάντηση από τα υπόγεια του Μαξίμου. Πρώτον. Τα καταγγελλόμενα από τον κ. Λιβανό είναι αληθή; Δεύτερον. Ο συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου παραμένει στη θέση του μετά τις καταγγελίες; Τρίτον. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε να ελέγξετε την ακρίβεια των καταγγελλομένων σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;» απάντησε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στην ανακοίνωση των Κυβερνητικών Πηγών.
«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.Η συνέχεια στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων» σχολίασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Απαντήσεις και όχι υπεκφυγές ζητά η ΝΔ, υποβάλλοντας στην κυβέρνηση σειρά διευκρινιστικών ερωτημάτων για τον σύμβουλο του Υπουργού και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, που αναφέρονται στο δημοσίευμα.
«Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση κι όχι από ανώνυμες πηγές του Μαξίμου, καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές» επισημαίνει.
«Δέκα ώρες καθυστέρησε ο κ. Μητσοτάκης να βγάλει ανακοίνωση για τις συκοφαντίες των Παραπολιτικών» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας: «Να το προσέξει γιατί μπορεί να θυμώσει ο ναρκέμπορος καθοδηγητής και κουμπάρος του».
Σχολιάζοντας την καταγγελία Λιβανού πως του ζητήθηκε μίζα, προκειμένου να εκταμιευθεί το ποσό ύψους 7,2εκ ευρώ που δικαιούνταν για την καταγγελία της υπόθεσης Καρούζου, το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως «η σχετική διάταξη χορήγησης αμοιβής δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ από το 2007 οπότε ψηφίστηκε και άρα -από τη στιγμή που δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο- δεν υπήρχε και έδαφος για οποιαδήποτε συναλλαγή».
«Ο καταγγέλλων – είτε ατομικά είτε μέσω δικηγόρων του- έχει απευθυνθεί πολλές φορές στο υπουργείο Οικονομικών, την ΑΑΔΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στην προσπάθεια του να «δικαιωθεί» δεν διστάζει να πετάξει λάσπη κατά συνεργάτη του υπουργού. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, στην οποία αμέσως προσέφυγε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Προ λίγων ωρών εκδόθηκε ευανάγνωστη ανακοίνωση του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών, με έξι σημεία» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, νωρίτερα σήμερα, για τα όσα ανέφερε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Προφανώς η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο πολιτικά αναλφάβητη.​Είναι και​κυριολεκτικά» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος
Σχετική είδηση: Κυβερνητικές πηγές: «Πρωτοσέλιδο η ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού» (video)www.ert.gr

2018-04-28 19:50:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ