Μείωση του ΦΠΑ για στήριξη της κατανάλωσης προανήγγειλε ο Τζουζέπε Κόντε – ΚΟΣΜΟΣ


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι «η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον ΦΠΑ, με στόχο να στηριχθεί η κατανάλωση».

«Η κυβέρνηση ανησυχεί για το ότι δεν υπήρξε επανεκκίνηση της κατανάλωσης, αλλά και για το ότι δεν έχουμε επιστρέψει ούτε σε κλίμα πλήρους εμπιστοσύνης από μέρους των πολιτών», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, κατά την ολοκλήρωση του δεκαήμερου Φόρουμ που η ιταλική κυβέρνηση οργάνωσε στην Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπενθύμισε, παράλληλα, ότι η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και κατέστησε σαφές ότι κύριος στόχος του είναι να μπορέσει να στηριχθεί στην Ιταλία τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε και πάλι από τους συμπατριώτες του να κάνουν φέτος διακοπές στην χώρα τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ μπορεί να σημειώσει περαιτέρω αύξηση λόγω της αναγκαιότητας να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων. Με αναφορά στον τουρισμό, δήλωσε ειδικότερα ότι είναι σαφές πως η παρουσία ξένων τουριστών φέτος θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη.

Ο Τζουζέπε Κόντε, τέλος, επιβεβαίωσε ότι έπειτα από σειρά προτάσεων και επεξεργασιών, η Ιταλία θα παρουσιάσει τα λεπτομερή σχέδια και τις παρεμβάσεις για τις οποίες εννοεί να ζητήσει ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ