Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων στη Νότια Κορέα – Εστίες σε εκκλησίες και χριστιανικά σχολεία

0
22

Θολώνουν οι ελπίδες για γρήγορη έξοδο της Νότιας Κορέας από το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν αύξηση κρουσμάτων ενώ αγωνίζονται να περιορίσουν εστίες κορονοϊού σε χριστιανικά σχολεία.

Συνολικά 297 κρούσματα covid-19 έχουν εντοπιστεί σε έξι εκκλησίες και χριστιανικά σχολεία που ανήκουν σε μία οργάνωση.

Περισσότερα από 100 κρούσματα covid-19 επιβεβαιώθηκαν το προηγούμενο βράδυ σε άτομα που πήγαιναν σε μία εκκλησία και το σχολείο που διαχειρίζεται στην Γκουανγκιού, περίπου 270 χιλιόμετρα από τη Σεούλ. Άλλα 171 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ένα άλλο χριστιανικό σχολείο στην πόλη Νταεζόν από τις 17 Ιανουαρίου, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDA) επεσήμανε ότι η εστία στο σχολείο στην Νταεζόν φαίνεται ότι εξαπλωνόταν για ένα διάστημα προτού εντοπιστεί.

Οι αρχές έχουν δώσει εντολή στη χριστιανική οργάνωση, την International Mission, να υποβάλει σε διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό όλους όσοι σχετίζονται με 32 από τα 40 σχολεία και εκκλησίες της σε όλη τη Νότια Κορέα.

Η οργάνωση ζήτησε συγγνώμη που δεν έλαβε νωρίτερα μέτρα για να προλάβει την εξάπλωση των κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι, αν και κάποιοι μαθητές ίσως να ήταν ασυμπτωματικοί, η ίδια απέτυχε να ζητήσει από όσους εμφάνιζαν συμπτώματα γρίπης να κάνουν τεστ για covid-19.

Η οργάνωση τόνισε ότι θα δώσει στις αρχές πλήρη κατάλογο των μαθητών και του προσωπικού της στα σχολεία που διαχειρίζεται σε όλη τη χώρα, ενώ ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσουνγκ Σίε- κιούν ζήτησε από όσους σχετίζονται με την οργάνωση να υποβληθούν σε τεστ covid-19.

Η KDCA ανακοίνωσε 559 νέα κρούσματα κορονοϊού ως τα μεσάνυκτα της Τρίτης, άνοδο σε σχέση με τα 354 την προηγούμενη ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα σε 76.429, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.378.

Η Νότια Κορέα έχει καταφέρει να διατηρήσει την επιδημία του κορονοϊού υπό έλεγχο χάρη σε μια επιθετική στρατηγική διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης. Όμως τρίτο κύμα της επιδημίας ξέσπασε στα τέλη του 2020 και αποδεικνύεται πιο δύσκολο στη διαχείριση.

Η KDCA επεσήμανε ότι το 45,4% όλων των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα πέρυσι συνδεόταν με κάποιες εστίες που εμφανίζονταν σε ομάδες, με τις εκκλησίες να αποτελούν τη βασική πηγή των εστιών αυτών.