Μεγάλη μείωση του αριθμού των νοσούντων από κορονοϊό στην Αυστρία – ΚΟΣΜΟΣ

Θετικά είναι τα νέα από το «μέτωπο» του κορονοϊού στην Αυστρία, όπου την Πέμπτη (16/04) συνεχίστηκε μαζικά η μείωση του αριθμού των «επίκαιρα» νοσούντων, καθώς -όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ- ο αριθμός των λοιμώξεων, μετά από αφαίρεση του αριθμού των αποθεραπευμένων και του αριθμού των θανάτων, έχει περιοριστεί στις 5.063, που σημαίνει μία μείωση κατά 13,4% σε σχέση με χθες.

Έως σήμερα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό συνολικά 14.459 πολίτες, 8.986 από αυτούς έχουν αναρρώσει, οι 888 ανάρρωσαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο και ολοένα και λιγότεροι, συνολικά 967, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, και από αυτούς οι 238 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους θανάτους να έχουν φτάσει τους 410.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κατάσταση παραμένει «ισορροπημένη και σταθερή» και σίγουρα αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, τα οποία -όπως ο ίδιος προανήγγειλε- θα επεκταθούν.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί ιδιαίτερα η υποβολή σε τεστ, των ενοίκων και του προσωπικού σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα φροντίδας, όπως επίσης των εργαζόμενων στο εμπόριο.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι πλέον, από τα δείγματα που λαμβάνονται στα τεστ, θετικά στον ιό είναι μόλις σε ένα ποσοστό 2%, ενώ, όπως σημείωσε, «με τις σαφώς λιγότερες ύποπτες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να είναι κάποιος ακόμη πιο γρήγορος και να επεμβαίνει ταχύτερα».

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από προχθές, Τρίτη 14 Απριλίου, η χώρα βρίσκεται στη «Φάση 2» και δεδηλωμένος στόχος είναι «να εμποδιστεί πραγματικά ένα δεύτερο κύμα», σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί, πως έπειτα από το προχθεσινό μερικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, για μία περαιτέρω χαλάρωση στην Αυστρία θα πρέπει να προσδιοριστούν σαφώς οι προϋποθέσεις.

Πάντως σήμερα, το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο συνέστησε το άνοιγμα των ιατρείων, τα οποία, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, δέχονται ασθενείς μόνον για έκτακτες περιπτώσεις.

Μαζικά διαγνωστικά τεστ σε οίκους ευγηρίας στο Βέλγιο

Παράλληλα, το Βέλγιο ξεκίνησε τα μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορονοϊό σε περισσότερους από 210.000 ενοίκους και προσωπικό σε κέντρα ευγηρίας, όπου καταμετρώνται οι σχεδόν μισοί θάνατοι από τον ιό στη χώρα.

Το Βέλγιο είναι μία από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους, που δεν νοσηλεύτηκαν και εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου Covid-19 στον ημερήσιο απολογισμό των νεκρών από τον ιό, ακόμα κι αν δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι πράγματι νοσούν.

Σήμερα, οι βελγικές Υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ανήλθε σε 4.857 ανθρώπους, το 49% των οποίων σε γηροκομεία. Εξ αυτών, μόλις το 6,5% είχε επιβεβαιωθεί ότι είχε νοσήσει, με τη συντριπτική πλειοψηφία να θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Τα μαζικά τεστ στους οίκους ευγηρίας αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ