Μειώνεται το κόστος του “e-pass” στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Μειώνεται κατά 10 ευρώ, , το κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για “την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης”.

Ο κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση για τους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων). Όπως σημείωσε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την “Γέφυρα”, κατά την οποία τονίστηκε ότι “αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί”.

“Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι” είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία “Γέφυρα”.