Μεξικό: ‘Εκκληση βοήθειας στον ΟΗΕ για το κύμα εξαφανίσεων

«Πέντε από τα θύματα είναι ανήλικοι, μέχρι και 14 ετών»,  επισημαίνει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, μετά την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και συνδέει τις δυνάμεις ασφαλείας του Μεξικού με το κύμα μαζικών εξαφανίσεων. «21 θύματα μέσα σε τέσσερις μήνες στην βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας, είναι εξωφρενικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή εξαφανιστεί από τον Δεκέμβριο του 2006 όταν η μεξικανική κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στο οργανωμένο έγκλημα.
Αυτή την εβδομάδα ο δημοσιογράφος Έκτορ Γκονζάλες βρέθηκε ξυλοκοπημένος μέχρι θανάτου στην Ταμαουλίπας, όπου με αξιωματούχους του ΟΗΕ να χαρακτηρίζουν την πολιτεία «σιωπηλή ζώνη».
Τα εγκλήματα έχουν στόχο και δημοσιογράφους, επισημαίνεται στην έκθεση όπου και η πολιτεία Ταμαουλίπας, χαρακτηρίζεται ως «ζώνη σίγασης».
Το Μεξικό ζήτησε βοήθεια από τον ΟΗΕ και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση  που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και καταγράφει την εξαφάνιση τουλάχιστον 21 ανθρώπων, μέσα και γύρω από την πόλη Νουέβο Λαρέδο.
Aκτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μεξικό εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των εξαφανίσεων από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Νουέβο Λαρέδο ξεπερνά τις 40.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBCwww.ert.gr

2018-06-01 11:53:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ