Μετανάστες απομακρύνθηκαν από αυτοσχέδιους καταυλισμούς στο Παρίσι

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί από τους δύο τελευταίους μεγάλους αυτοσχέδιους καταυλισμούς μεταναστών στο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά μια παρόμοια επιχείρηση βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.
«Εννιακόσια εβδομήντα τρία πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει πολλούς υπαίθριους καταυλισμούς στο κανάλι Σεν Μαρτέν (10ο διαμέρισμα) και στην Πορτ ντε Πουασονιέρ (18ο διαμέρισμα) οδηγήθηκαν σε δομές στέγασης» εκ των οποίων «58 ευάλωτα πρόσωπα (ζευγάρια, μεμονωμένες γυναίκες, οικογένειες, ασυνόδευτοι ανήλικοι)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία της περιοχής.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 06:30 στο καταυλισμό του καναλιού Σεν Μαρτέν, όπου πριν από το Σαββατοκύριακο είχαν καταγραφεί περίπου 550 πρόσωπα, κυρίως από το Αφγανιστάν, αναφέρει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η δεύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε κοντά στην πορτ ντε Πουασονιέρ, κοντά στην πορτ ντε λα Σαπέλ, στο βόρειο Παρίσι, όπου είχαν εγκατασταθεί περίπου 450 άνθρωποι.
Μετά το τέλος των δύο επιχειρήσεων, οι μετανάστες στεγάστηκαν και η διοικητική κατάστασή τους «θα ερευνηθεί πλήρως και εις βάθος» από τις υπηρεσίες του κράτους, σύμφωνα με τη νομαρχία.
Περίπου 15 λεωφορεία κινητοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν 1.200 θέσεις σε ένα αθλητικό κέντρο για να στεγάσουν τους μετανάστες.
Η επιχείρηση, η 36η που οργανώνεται στην πρωτεύουσα μέσα σε τρία χρόνια, πραγματοποιείται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την εκκένωση του μεγαλύτερου καταυλισμού του Παρισιού, του λεγόμενου καταυλισμού της Χιλιετίας, κοντά στην πορτ ντε λα Βιλέτ. Περίπου χίλιοι άνθρωποι οδηγήθηκαν τότε σε δομές φιλοξενίας.
Η κατάσταση των καταυλισμών προκαλεί εδώ και πολλές εβδομάδες αυξανόμενες ανησυχίες για τις συνθήκες υγιεινής και τις εντάσεις που σημειώνονται εκεί. Τον Μάιο ένας μετανάστης πνίγηκε στο κανάλι Σεν-Μαρτέν και μια συμπλοκή προκάλεσε έναν σοβαρό τραυματισμό στη «Χιλιετία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFPwww.ert.gr

2018-06-04 14:31:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ