Μετωπική στη Βουλή για οικονομία και βία (video)

Μετωπική σύγκρουση στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, με αιχμή την οικονομία και τα φαινόμενα βίας. Πετυχαίνουμε εκεί που απέτυχαν τρεις δικές σας κυβερνήσεις είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, και κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την επόμενη μέρα, μετά την έξοδο απο το πρόγραμμα, ρωτώντας τον αν ζητάει ή όχι παράταση του μνημονίου. Ναρκοπέδιο χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέμεινε στα φαινόμενα βίας. Η Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε ζητήσει την προ ημερήσιας συζήτηση, επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές λέγοντας ότι η διακοπή της διαπραγμάτευσης δεν αποτελεί απειλή, αλλά ευκαιρία για τη χώρα. Να δούμε το ρεπορτάζ με τις τοποθετήσεις της κυρίας Γεννηματά και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Τις απειλές που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διαδίκτυο από άτομο που αυτοαποκαλείται μέλος του Ρουβίκωνα καταδίκασε ο πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του, σημειώνοντας ότι εξίσου καταδικαστέες είναι οι αμέτρητες απειλές που έχει δεχτεί ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών το τελευταίο διάστημα.
Αναφερόμενος στην επίθεση κατά Μπουτάρη ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ.Μητσοτάκη ότι έβγαλε μια ανακοίνωση ίσων αποστάσεων και του άσκησε κριτική ότι δεν απέπεμψε τον δήμαρχο Αργους που επικρότησε την επίθεση. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε καταστροφική επιλογή το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών που ζήτησαν τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ.Μητσοτάκης. Για το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν κρύβεται αλλά συζητάει, με στόχο την εξασφάλιση μιας ονομασίας erga omnes, και δεν έχει καμία διάθεση να καπηλευτεί τα εθνικά θέματα.
Για επιλεκτική ανοχή σε ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας από την κυβέρνηση έκανε λόγο στη δευτερολογία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρέπει να καταλάβετε ότι δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί, τόνισε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες του κ.Τσίπρα περί σύμπλευσης στελεχών της ΝΔ με ακροδεξιά στοιχεία.
Απαντώντας στις επισημάνσεις του πρωθυπουργού, η Φώφη Γεννηματά, είπε ότι η διακοπή της διαπραγμάτευσης δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα αλλά ευκαιρία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάθε φορά που διαπραγματεύεται μόνο δεινά φέρνει για τη χώρα. Για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια πρέπει να γίνεται παρελθόν εσείς, είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος, Λάμπρος Παναγιώτουwww.ert.gr

2018-05-23 20:58:03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ